Jouw boekhouder in Den Bosch

Als boekhouder houd ik me bezig met de boekhouding. Dat wil zeggen dat ik er in ieder geval voor zorg dat je kosten niet hoger worden dan de inkomsten. Daarnaast hoef jij als ondernemer niet meer om te kijken naar maandelijkse rekeningen of de jaarrekening op te stellen. Door middel van verschillende werkzaamheden is het uiteindelijke doel om overzicht te houden in jouw financiële positie. Vanzelfsprekend moet dit met grote nauwkeurigheid gebeuren, jouw bedrijft leunt immers op deze gegevens.

Verschil boekhouder en accountant

Je kunt ervoor kiezen om als ondernemer zelf je boekhouding te doen, maar het is over het algemeen een weinig populair onderdeel. Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om het uit te besteden aan een boekhouder of accountant. Een boekhouder heeft over het grote geheel gezien dezelfde taken als een accountant, maar er is één klein verschil. Bij controleplichtige instellingen is het verplicht om een accountantsverklaring af te geven wanneer deze wordt geëist. Een boekhouder mag deze niet afgeven en een accountant wel. Daarmee mag een accountant alle taken van een boekhouder doen, maar een boekhouder niet alle taken van een accountant.

Competente boekhouder uit Den Bosch

De competenties waarover ik als boekhouder beschik zijn: objectiviteit, betrouwbaarheid, zelfstandigheid, nauwkeurigheid en analytisch inzicht. Zonder deze competenties is een boekhouder geen boekhouder en zullen taken als facturen opmaken en bankverrichtingen uitvoeren, niet met succes afgerond worden. Ben je op zoek naar een boekhouder met deze competenties en meer? Maak dan gerust een afspraak en we kijken samen naar jouw financiële situatie.